Saturday, May 4, 2024
HomeРегионБобов долОбщината продава бутик в Бобов дол, насрочва търгове за наем на ниви...

Общината продава бутик в Бобов дол, насрочва търгове за наем на ниви в селата

Юлияна КОЛЧАКОВА

Община Бобов дол готви продажба на бутик в миньорския град. Помещението е на първия етаж в двуетажната търговска сграда, намираща се на главната улица в кв. „Христо Ботев”.  Интерес към него е проявила маникюристката Любомира Любенова от Бобов дол, която иска да предоставя там козметични услуги. Имотът е с площ 17 кв. м, частна общинска собственост, пазарната му оценка  е  8 105 лева без ДДС (над 9, 7 лева с ДДС). Предложението е Общинският съвет да утвърди оценките и да упълномощи кмета да организира публичен търг за продажба и сключи договор за продажба на бутика. Докладната е в дневния ред на заседанието на местния парламент на 15 април.

На сесията си в петък общинските съветници ще разгледат още няколко предложения, касаещи сделки с имоти. Стефан Иванов и Надя Василева от Дупница искат да закупят земята, върху която е построена наследствената им къща в село Паничарево. Парцелът с площ 1040 кв. м, а пазарната му оценка е на стойност 6 916 лева без ДДС.

Земеделски производители са проявили интерес за наемането на земи в Бобов дол Мламолово. Иска съгласието на общинските съветници за провеждането на публичен търг или конкурс за отдаване под наем на нивите.

Земеделски имоти  в землищата на Бобов дол, Локвата, Голема Фуча, Голем Върбовник ще бъдат отдадени под наем без търг или конкурс за отглеждане  на едногодишни  култури.

Общинският съвет ще се произнесе и относно възстановяването на земеделски земи на 12 души  в селата Бабино и Коркина.

Освен това от общината имат  намерение да предоставят  безвъзмездно за ползване или управление недвижим имот с площ 84.47 кв. м, намиращ се в жилищен блок № 12 в кв. „Миньор”.

RELATED ARTICLES

Most Popular