Saturday, May 4, 2024
HomeРегионБанскоОбщина Банско показа повредени детски площадки месеци след ремонта им

Община Банско показа повредени детски площадки месеци след ремонта им

“Пролетта е в разгара си и времето е прекрасно. Радваме се, че ограниченията за децата отпадат, че не е нужно да стоят изолирани вкъщи. Напротив – искаме да прекарват повече време на открито с връстниците си, да тичат, да се смеят, да палуват, да играят. Да бъдат деца! Пращаме ги да играят на детските площадки. Дали обаче сме наясно какво се случва там?! Родителите знаят ли за буйствата и нарочното разрушително поведение на някои деца? Ако знаят – какво правят това да се промени? Ако не знаят – тогава само децата ли са виновни?”, се казва в публикация на страницата на община Банско.

Тя е онагледена със снимки на повредени детски площадки. Жертва на вандализъм са станали съоръжения, огради, дори мрежа за тенис.

“Снимките са показателна, макар и не подробна картина на състоянието, до което детските площадки са доведени само за месеци след миналогодишния ремонт, извършен с общински, т.е. общи наши пари. И вместо да се направи нещо ново, тази година отново ще трябва да бъде направен ремонт.

Грижата за здравето, живота и безопасността на децата е обща. Нека никой не е безразличен”, призоваха от общинската администрация в Банско.
RELATED ARTICLES

Most Popular