Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБлагоевградОбщина Благоевград подписа меморандум за Индустриална зона

Община Благоевград подписа меморандум за Индустриална зона

Община Благоевград подписа Меморандум за изграждане на Индустриална зона, съобщиха от пресцентъра на общината. Меморандумът за изграждане на модерен бизнес парк в областния център е подписан между изпълнителния директор на Национална компания “Индустриални зони” Антоанета Барес и временно изпълняващия длъжността кмет на община Благоевград Иво Николов. С това се дава началото по практическата реализация на мащабния проект, който се очаква да привлече редица български и чуждестранни инвеститори в Благоевград, посочват от общината. Индустриалната зона ще бъде разположена върху 115 декара общински терен, който се намира в непосредствена близост до главен път Е-79.
Преговорите по този проект са от една година, а община Благоевград е свършила изключително много работа до момента, е посочила Антоанета Барес. Има осигурен пътен възел до терена, подстанция за необходимите мощности, наблизо е пречиствателната станция, остава само да се изгради инфраструктурата на самото място, е заявил изпълнителният директор на “Индустриални зони” ЕАД.
Очаква се местоположението на бъдещата индустриална зона да привлече инвестиции от малкия и среден бизнес, включително и на чуждестранни компании, като целта е да се съсредоточи търсенето на високотехнологични производства и логистики с висока добавена стойност. Ще бъдат търсени инвестиции, които да създадат добре платена и квалифицирана работна ръка за града, е съобщила още Антоанета Барес.
С подписването на Меморандума Националната компания започва да промотира терена край Благоевград пред инвеститорите, които искат да разширят производството си или да го ситуират в нови райони.
Предвижда се в близките година и половина бъдещата Индустриална зона край Благоевград реално да започне да функционира.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular