Friday, May 3, 2024
HomeРегионБобов долОбщина Бобов дол се включи в инициативата "Капачки за бъдеще"

Община Бобов дол се включи в инициативата “Капачки за бъдеще”

Благотворителната кампания цели събиране на средства за закупуване на кувьози за недоносени деца. С 500 лева е закупено метално сърце, монтирано до входа на общината, което ще остане там за постоянно, каза кметът Елза Величкова.

Сърцето е захванато с бетон на централната алея при общината и вече е напълнено наполовина. Бобов дол може да се окаже единственият град от Кюстендилска боласт, включил се в кампанията, отбеляза кметът.

Кампанията „Капачки за бъдеще“ разполага с 450 доброволни пункта в цялата страна. Тя има две благородни цели – да спести тонове пластмасови отпадъци, замърсяващи природата, като едновременно популяризира ползите от рециклирането, а с това да се съберат пари за кувьози за недоносени деца или за друга медицинска техника.

През 2017 г. със събраните от пластмасови капачки средства беше дарен един кувьоз, а през 2018 г. те са 2. Само от началото на тази година болници в страната получиха 9 кувьоза. Целта на „Капачки за бъдеще“ е тази година да бъде рециклирана 100 000 кг пластмаса.

По план до края на годината трябва да бъдат закупени и дарени още 4 кувьоза./БНР

 

RELATED ARTICLES

Most Popular