Sunday, May 5, 2024
HomeРегионДупницаОбщина Дупница внася в МРРБ документите за саниране на блокове

Община Дупница внася в МРРБ документите за саниране на блокове

Община Дупница обработи всички документи на сдруженията на собственици, които кандидатстват за финансиране по програмата за енергийно обновяване на жилищните сгради.

Крайният срок за входиране в МРРБ е в сряда, а документи се приемаха до 10 май. “Общият брой на кандидатстващите е 23 блока. Екипът, който се занимава през цялото време с документацията ще приключи до часове. Готовите ни проектни предложения вече се подават през информационната система за управление и наблюдение, като още днес трябва да приключим с всички. Обемът от работа е много, а и ние бяхме дали възможния най-дълъг срок за подаване, за да можем да дадем възможност на повече сдружения да се възползват. Факт е, че в последните 2 дни преди крайния срок бяха входирани 8-9, които до последно изчакваха документи за комплектоване. Имахме известни опасения, че сме на ръба със сроковете, но важното е, че успяхме с всички”, заяви градоначалникът инж.МетодиЧимев.

“С входирането в МРРБ ангажиментът ни като Община на този етап приключва, тъй като последващата оценка на проектните предложения и резултати са от компетенцията на министерството”, допълни кметът Чимев.

RELATED ARTICLES

Most Popular