Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионДупница Община Дупница разкрива 35 нови работни места по проект „Грижа в дома“

 Община Дупница разкрива 35 нови работни места по проект „Грижа в дома“

35 нови работни места разкрива Община Дупница по спечеления проект „Грижа в дома“, по който ще бъдат обслужвани над 230 жители на града. За целта, ще бъде направен подбор на персонал за домашен помощник на пълен работен ден. Персоналът се назначава на трудови договори, като спазва стриктно всички нормативни документи, регламентиращи дейността за предоставяне на услугата, така че да изпълнява заложените в проекта дейности, с месторабота “Център грижа в дома”, находящ се в ж.к.”Дупница”, бл. № 8А.

Изискванията за заемане на длъжността са завършено основно или средно образование, а професионален опит – не се изисква. За кандидатите, които имат такъв в социална или здравна сфера ще бъде предимство.

Първоначалният подбор на персонал ще бъде по документи – заявление по образец, документ за завършено образование, автобиография, като одобрените ще бъдат поканени на събеседване.

Документите по образец се получават на адрес: “Център грижа в дома”, находящ се в жк ”Дупница”, бл.№ 8А, като подаването им се извършва до 05.04.2023 г. включително.

Списъците с допуснатите и недопуснатите до събеседване кандидати ще бъдат обявени на 07.04.2023 г. на информационното табло на “Център грижа в дома” и на сайта на Община Дупница.Телефон за повече информация: 0876321066.

Припомняме, че кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев подписа договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изпълнението на проект „Грижа в дома в Община Дупница“ на стойност 1 250 369.64 лв., финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027, съфинансирана от Европейския фонд за социално развитие на Европейския съюз. Европейското финансиране за бюджета на проекта е в размер на 70 %  и е на стойност 625 184. 82 лв., а националното съфинансиране в размер на 30 % е на стойност 267 936. 35 лв., за периода от 14.03.2023 г. до 14.04.2024 г.

Проектът предвижда предоставяне на социални и интегрирани здравно-социални услуги за лица с увреждания и възрастни хора, зависими от грижа в домашна среда, включително и в контекста на пандемични ситуации. Дейностите ще обхванат минимум 234 лица, представители на целевата група – възрастни в невъзможност за самообслужване и хора с увреждания. Целта на проекта е за лицата с увреждания и възрастните хора да бъде осигурена подкрепа, чрез реализиране на следните дейности: предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги по домовете и психологическа подкрепа, доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги със средства на потребителите, предоставяне на лицата от целевата група на информация, относно превенция и профилактика на здравето и социално значими заболявания, включително консултации със специалисти при необходимост.

Осъществяването на тези дейности ще бъде реализирано чрез сформиране на екип от специалисти, които ще предоставят социални и интегрирани здравно-социални услуги в зависимост от индивидуалните нужди на лицата, идентифицирани на база извършена оценка на потребностите.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular