Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионДупницаОбщина Дупница търси финансов анализатор за предстоящия ремонт на Младежкия дом, дава...

Община Дупница търси финансов анализатор за предстоящия ремонт на Младежкия дом, дава 50 000 лева за поръчката

  • Кметът Методи Чимев: Заложили сме 2,1 млн. лв. за обновяване на сградата, ще я превърнем в зала за експозиции на музея

 

Община Дупница обяви обществена поръчка за избор на изпълнител, който да изготви финансов анализ на бившия Младежки дом, където предстои цялостен ремонт. „Това е изискване като първа стъпка по разработване и подаване на проектното предложение във връзка с получаване на комбинираното финансиране – “безвъзмездна финансова помощ и финансиране по финансов инструмент с цел успешно изпълнение на проект в областта на развитие на културната инфраструктура в рамките на Оперативна програма „Региони в растеж“, съобщиха от общинския пресцентър. Прогнозната стойност на поръчката е 50 000 лева без ДДС, като оферти се очакват до 17,30 часа на 1 март, а документите на подалите ще бъдат отворени на 7 март от 11 часа. Ако дотогава не са постъпили минимум 3 оферти, комисията ще удължи срока с няколко дни и при повторното си заседание ще отвори постъпилите, без значение от броя им.

„Сумата, която сме заложили в инвестиционната програма, е 2,1 млн. лв. за ремонт на Младежкия дом. Знаете какви са намеренията ни, в голямата си част да бъде с експозиции на Градския исторически музей-Дупница и да имаме най-накрая къде да изложим историята на нашия град, с която да се запознават и гостите на общината. Като прибавим и предстоящото изграждане на „културния институт” в близост до Околийската къща, където ще бъде галерия, фондохранилище и лаборатория за реставрация на ценните предмети и картини, които притежава музеят, респективно гражданите на Дупница. Знаете, че финансирането за това е осигурено по Програмата за трансгранично сътрудничество в партньорство с община Куманово, така че идната година ще имаме „видима” историята ни. Що се отнася до финансирането за реставрациите, които ще се извършват, парите ще бъдат осигурявани от бюджета на общината и мисля, че спор по това е излищно да има. В какъв размер, е рано да се каже по обясними причини”, коментира кметът Методи Чимев.

От общинската администрация припомниха, че започването на процедурата по ремонта на Младежкия дом се забави с 2 години заради забавяне на държавната институция „Фонд на фондовете”, която започна да функционира едва през декември миналата година. Част от средствата ще постъпят именно оттам.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular