Thursday, May 9, 2024
HomeРегионКюстендилОбщина Кюстендил е готова да посрещне зимата

Община Кюстендил е готова да посрещне зимата

Общината в Кюстендил е в готовност да посрещне зимата. Републиканската пътна мрежа на територията и ще се почиства от фирма, сключила договор с Областно пътно управление. Град Кюстендил ще се поддържа през зимата от общинското предприятие “Чистота“.

На 5 декември предстои Община Кюстендил да сключи договор с фирма, която да поддържа четвъртокласната пътна мрежа, а общината ще подсигурява средства на кметовете на селата за наемане на техника за почистване на вътрешните улици в малките населени места, съобщи кметът на града Огнян Атанасов, цитиран от БНР.

Общинско предприятие “Чистота“ има налични 19 машини. Сред тях са 8 снегорина, 4 комбинирани машини – снегорин и пясъкоразпръсквач, 4 багера и 1 колесен трактор. На склад има 50 тона морска сол и 162 тона пясък. “Имаме готовност да посрещнем зимата. Дискутирахме да се купят и няколко АТВ-та, на които да се монтират гребла и с тях да се почистват пешеходните зони и тротоарите, които не са ангажимент на собствениците на сградите“, коментира още Атанасов.

RELATED ARTICLES

Most Popular