Friday, May 3, 2024
HomeОбществоКултураОбщина Кюстендил обяви началото на 14- тия Национален конкурс за детска рисунка...

Община Кюстендил обяви началото на 14- тия Национален конкурс за детска рисунка “Пролет върху листа” 2021

Започва националният конкурс за детска рисунка ”Пролет върху листа”- 2021 г., организиран от община Кюстендил. Темата е  свободна  и  креативна. Всеки желаещ има възможност да изяви своето творчество, да импровизира с  различни изобразителни материали и да създаде пролетни  пейзажи и натюрморти, цветя, фигурални композиции или свободни изображения в пролетна хармония.

През годините конкурсът се превърна в утвърден форум на детското творчество и се радва на много широка популярност в цялата страна. Хилядите получени рисунки го превръщат в представителна извадка за нивото на детското творчество в наши дни.

„С поставеното начало на конкурса през 2008 година пролетта в Кюстендил идва с хилядите рисунки на децата на България. Вярваме, че през месец март 2021 националният конкурс „Пролет върху листа” отново ще даде възможност за среща и изява на много талантливи деца и техните слънчеви творби”, казват организаторите на конкурса от Отдел култура на Община Кюстендил.

Национален конкурс „Пролет върху листа” е с конкурсен характер и в него могат да участват деца и ученици от цялата страна от 4-ти до 12-ти клас, независимо дали са в общообразователни, профилирани училища, школи по изкуствата или само искат да открият своя талант. Конкурсът се провежда в 3 (три) възрастови групи и 1 (една) група без възрастови ограничения, както и 1 (една) група-Международно участие ( за чуждестранни участници).

Възрастовите групи, в които могат да участват деца и ученици, са: I група -включваща деца от 4-ти, 5-ти и 6-ти клас; II -група, включваща деца и юноши от 7-ми, 8-ми и 9-ти клас и III група -включваща юноши от 10-ти, 11-ти и 12-ти клас. Групата без възрастови ограничения, е за деца и юноши със специални образователни потребности. Групата –Международно участие за ученици от български общности в чужбина или за чуждестранно участие.

Всички участници в Национален конкурс за детска рисунка „Пролет върху листа” могат да участват с 1 (едно) свое произведение в предпочитан от тях вид, техника и жанр с всички видове живописни, графични и приложни техники, като произведението трябва да е на картон с размер 35/50 см. На гърба на всяко едно произведение е необходима информация за произведението и автора му.

Творбите за конкурса се приемат до 8 март 2021 г. на следния адрес: Отдел „Култура и духовно развитие” Община Кюстендил ул. ”Търговска” № 6 гр. Кюстендил 2500. Крайният срок за получаване на творба за участие в конкурса се обявява на сайта на Национален конкурс за детска рисунка „Пролет върху листа” на следния интернет  адрес: https://springonapainting.wordpress.com/, както и на сайта на отдел „Култура и духовно развитие” на следния интернет адрес: http://www.kultura-kn.info/.

На тържествена церемония на 19.03.2021г. във Възрожденското училище в Кюстендил ще бъдат обявени резултатите от конкурса и ще бъде открита представителна изложба на класираните творби.

Резултатите ще бъдат обявени на страницата на отдел „Култура и духовно развитие“ -https://www.kultura-kn.info.

Краси Ценкова

 

RELATED ARTICLES

Most Popular