Monday, May 6, 2024
HomeРегионРилаОбщина Рила предоставя услуги на поставени под карантина

Община Рила предоставя услуги на поставени под карантина

Жители под карантина в община Рила ще получават услуги по проект за патронажна грижа.

Дейността е насочена и към възрастни и/ или членове на семействата, поставени под карантина във връзка с COVID-19

„Услугите, които лицата ще ползват са: доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, включително лекарства, заплащане на битови сметки, получаване на пенсии, заявяване и получаване на неотложни административни услуги, заверка на здравни книжки и други”, съобщават от общината.

Средствата за покупките се осигуряват от лицата, които са ги заявили.

Потребителите на услугата от тази група ще получат маски за лице и дезинфектанти от община Рила.

От местната управа призовават младите и активни хора за „съдействие и подпомагане на община Рила в дейността й относно набиране на лица, на които да бъде предоставена услуга в домашна среда, в контекста на създалата се извънредна епидемична ситуация в страната”. Предоставени са и телефони

за контакти: 0887564735 – Лазар Чавков – зам.-кмет ИРСПХД и 0898409486 – Станислава Миладинова – младши експерт „Европейски програми“.

Както е известно, на общините бе дадено възможност от 30 март да кандидатстват с проектни предложения за патронажна грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване, лица с увреждания и хора в риск. Споменатата процедурата е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и е на стойност 45 млн. лева.

 

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular