Saturday, May 4, 2024
HomeРегионГоце ДелчевОбщинският съветник в Гоце Делчев Ангел Гераксиев ще строи хотел в Огняново

Общинският съветник в Гоце Делчев Ангел Гераксиев ще строи хотел в Огняново

Общинският съветник в Гоце Делчев Ангел Гераксиев ще строи хотел в гърменското село Огняново. Гераксиев е внесъл инвестиционно предложение в РИОСВ – Благоевград, от името на “Тратек” ЕООД, чийто управител е. Бъдещият хотел ще се захранва с минерална вода от сондаж 4 на находището в Огняново. Той ще бъде със застроена площ около 600 кв. м, на три етажа, с капацитет около 30 стаи с вани. Ще включва още ресторант с кухня и лоби бар, спа център с две сауни, две тангенторни вани и парна баня. Ще има три басейна – закрит, с обем 50 куб. м, малък външен, тип топило от 8, 5 кубика, и открит, с кубатура 200 куб. м. Предвижда се   и изграждането на 30 паркоместа. Хотелът ще бъде с водно подово лъчисто отопление, става ясно от документацията.

Ангел Гераксиев е общински съветник в Гоце Делчевот 1999 г. Два пъти е бил председател на Общинския съвет – в мандатите 2011 г. – 2015 г. и в 2015 г. – 2019 г. В новия Общински съвет ще представлява „Левицата!“. Икономист по образование. Смятан е за един от най-заможните бизнесмени в Гоцеделчевско и има хотел в с. Делчево.

Във връзка с инвестиционното предложениее изготвена информация, коятое достъпна чрез публичния регистър с данни за извършване на процедурите по ОВОС, на електронния адрес и е поставено и на информационното табло в  РИОСВ – Благоевград, съобщават от ведомството.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular