Friday, May 3, 2024
HomeРегионПерникОбщинският съвет в Перник прие декларация за завършване на ремонта по пътя...

Общинският съвет в Перник прие декларация за завършване на ремонта по пътя Перник-София

Местните хора притеснени кога ще приключи рехабилитацията на Драгичево-Рударци-Кладница

Общинският съвет в Перник прие декларация, в която съветниците настояват за спешно предприемане на действия за довършване на започнатия ремонт на първокласния път I-I между жп гара Владая и пътен възел „Даскалово” и цялостното приключване на укрепителните дейности и рехабилитацията на републиканския път III-1003 Драгичево-Рударци-Кладница.
Декларацията е адресирана до президента Румен Радев, служебния министър-председател Стефан Янев, служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и председателя на Националното сдружение на общините Даниел Панов.
“Общински съвет-Перник е силно обезпокоен от спирането на важни ремонти по натоварени пътни трасета, касаещи жителите на общината. Настояваме да предприемете спешни действия за довършването на започнатия ремонт и организацията на движението на първокласния път I-I между жп гара Владая и пътен възел „Даскалово”, се казва в документа. Съветниците апелират да бъде възстановено реверсивното движение, което беше спряно на 17 август, като в отсечката се обособят две ленти за движение в посока София.
“Понастоящем заради затруднения трафик се използва и общинският път през село Драгичево, който бързо се амортизира и създава голямо неудобство на местните жители, затова настояваме той също да бъде ремонтиран”, заявяват още съветниците. Те са притеснени кога ще приключи цялостното завършване на укрепителните дейности и рехабилитацията на републиканския път III-1003 Драгичево-Рударци-Кладница. “В тази връзка настояваме за ангажираност на съответните институции и поемане на отговорност при неблагоприятно развитие на обстоятелствата, тъй като село Кладница може да остане абсолютно недостъпно за местните жители”, се казва още в декларацията.
След писмо, изпратено от областния управител д-р Симеон Василев до Ивайло Денчев – изпълняващ длъжността председател на АПИ, от агенцията са отговорили, че ремонтът на пътя София-Перник през Владая не е спрян и ще продължи. Това съобщи пресцентърът на областната администрация. В отговора се казва още, че строителните работи по първия етап са приключили по-рано от първоначално предвидения срок. Сега се изготвя проект за временна организация на движението, който предстои да бъде съгласуван със СДВР и ОДМВР-Перник, уверяват от АПИ.

RELATED ARTICLES

Most Popular