Sunday, May 5, 2024
HomeРегионКюстендилРодители да спират деца от училище до 31.01. предлага кюстендилец

Родители да спират деца от училище до 31.01. предлага кюстендилец

Децата, които се връщат в училище или детска градина през януари да могат да отсъстват по преценка на родителите си в периода до 31.01.2021 г. Това предлага в писмо до Министерство на образованието общинският съветник от ПП „Партия на зелените” Гражданска листа инж. Огнян Атанасов.

Във връзка с обявеното намерение за подновяване на присъствените занятия на децата, записани за задължително предучилищно образование в целодневна, полудневна и почасова организация в детска градина/училище от 04.01.2021 г., Ви правя настоящото предложение, като предлагам да разрешите до 31.01.2021 г., горепосочените групи ученици да могат да отсъстват от детска градина и училище, по желание на родителя, след писмено уведомяване на директора, посочва в писмото си инж.Атанасов.

Той се мотивира с думите, че по време на коледно-новогодишните празници голяма част от децата са били контактни с хора от различни краища на страната и чужбина, което крие рискове от заразяване.

„Ако възприемете идеята ми, ще се даде възможност на родителите, които имат притеснение за здравето на децата и близките си да бъдат спокойни, без това да нарушава образователния процес, като той ще се осъществява онлайн“, се казва още в писмото на съветника до МОН.

Краси Ценкова

RELATED ARTICLES

Most Popular