Sunday, May 5, 2024
HomeРегионДупницаОбявяват нов конкурс за управител на общинската болница в Дупница

Обявяват нов конкурс за управител на общинската болница в Дупница

Нова процедура за избор на управител на общинската болница в Дупница ще бъде обявена на предстоящото заседание на Общинския съвет в Дупница в петък, разбрахме от зам.-председателя на ОбС Йонко Гергов. Гергов замества ОбС шефа Костадин Костадинов, който е в болница.  Сесията ще бъде неприсъствена.

Припомняме, в началото на ноември бе проведен конкурс, на който се явиха двама кандидати за управител на общинската болница, които не бяха одобрени от конкурсната комисия.  Единият от тях – Радой Стоянов, беше внесъл само заявление за участие, без да представи останалите документи. Конкурсната комисия не е одобрила концепция за управление на лечебното заведения на втория кандидат – бившия зам.-министър на здравеопазването д-р Матей Матеев, и му беше поставила оценка „Среден 3”. Така процедурата по избор на управител на Общинската болница се прекратява.

На ОбС заседанието също така ще бъдат избрани и съдебни заседатели за Районния съд в града. На сесията ще бъдат разгледани още докладните записки от отмененото заседание на 30 октомври. В дневния ред е включена и докладна за предоставяне на още едно помещение на РЗОК в сградата на старата поликлиника.

Всеки от съветниците на заседанието в петък ще получи на електронната си поща докладните и бланки, в които да отрази гласа си, както и мотивите. След това резултатите от решенията ще бъдат вписани в протокола от заседанието. Същия ден, от 10 до 16 часа, съветниците ще трябва да занесат бланките си в деловодството на ОбС.

Провеждането на извънредното заседание се регламентира с промените в Правилника за работа на ОбС, които бяха извършени на извънредна сесия заради усложнената епидемиологична обстановка.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular