Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаКъсо съединение подпали баничарница в центъра на Дупница

Късо съединение подпали баничарница в центъра на Дупница

При пожара няма пострадали, щетите не са големи

Пожар в една от централните баничарници на Дупница вдигна на крак огнеборците преди обяд. Закусвалнята се намира срещу Професионална гимназия за облекло и стопанско управление и е посещавана от доста клиенти. Пламъците уплашиха работещите в заведението. За щастие огънят бе потушен много бързо от пожарникарите, които реагираха веднага на сигнала.

Работещите в закусвалнята са уплашени, но невредими.

Причината за пожара е късо съединение в един от уредите. „Технически електроуред е дал на късо и от там е тръгнал огънят. Щетите са поносими, не са големи и ще се справим. Никой не е пострадал. Всички хора от персонала са живи и здрави и това е най-важното. Хората са леко уплашени след случилото се, което е нормално, но са невредими“, каза пред „Вяра“ собственикът на баничарницата.


Освен екипи на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, на място имаше и специалисти от ЧЕЗ, които работеха по електрическото табло на закусвалнята.

Специалисти от ЧЕЗ работят по електрическото табло.

Междувременно, огнеборците в Кюстендилска област са се отзовали на общо 3 пожара за едно денонощие. Щети е нанесъл само пожарът в къща в с. Граница. Унищожени са 120 кв. м покривна конструкция, дограба, мебели, моторни агрегати. Огънят е потушен от 2 противопожарни екипа на РСПБЗН Кюстендил.  Спасени са 2 моторни агрегата и 4 стаи. Пожарът е причинен от  техническа неизправност в битов уред.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. то ако може само пари да се изкарват без да се влагат в подмяна на стари кабели….. там работят печки нонстоп кабелите се топят…..трябва да се сменят поне на 5-6 години не на 20-30

Comments are closed.

Most Popular