Friday, May 3, 2024
HomeРегионПетричОгнен ад в зеленчуковата борса в Кърналово

Огнен ад в зеленчуковата борса в Кърналово

Щетите са огромни, застраховка няма

Втори пожар избухна в частната зеленчукова борса в село Кърналово. Сигналът за инцидента е получен към 02,00 часа. Огънят е бушувал през нощта и е унищожил тонове стока. Обхванал е площ от 400 квадратни метра. Към произшествието са изпратени екипи на РСПБЗН-Сандански и РСПБЗН-Петрич. При пристигане на място екипите установяват горящи складови помещения. Пожарът е унищожил 10 клетки, пълни със стока. Търговците изчисляват загубите на хиляди левове и се съмняват, че пожарът е умишлен.

Щетите са огромни, а изгорелите помещения не са застраховани. Ситуацията е идентична с тази от края на месец май, когато в борсата отново имаше пожар. Работи се по различни версии за причината за пожара. Емил Славчев, собственик на някои от изгорелите складове, е заявил пред bTV, че огънят не е възникнал инцидентно, тъй като живеещите наоколо чули гръм. Загубите му са големи. Самият той е претърпял огромни загуби. Според изчисленията му е изгоряла стока за цял тир. Собственикът на тържището Илиян Митрев заяви, че помещенията нямат никаква застраховка, нито пожароизвестителна система.

На 29 май зеленчуковата борса отново горя. Тогава огънят изпепели напълно 12 помещения. В прессъобщение от пожарната заявиха, че през нощта пожарът е потушен.

 
 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular