Thursday, May 2, 2024
HomeНовиниСвятОгнен ад в предградието с българи в Чикаго! Стотици хора са изведени...

Огнен ад в предградието с българи в Чикаго! Стотици хора са изведени от горящите жилища, има изпепелени домашни любимци

Стотици хора са изведени от домовете си заради огромния пожар в предградието „Проспект Хайтс“, намиращо се до Чикаго.

Огънят е унищожил напълно няколко жилищни сгради, съобщава Ей Би Си 7. В района живеят много българи. Във Фейсбук те пуснаха призив за подаване на информация за бедстващи сънародници. Пожарът е бил много голям. Всеки път, когато изглеждало, че огнеборците са овладели стихията, тя се разгаряла с нова сила. „Изглежда, че става по-голям и по-голям. Опитват се да го овладеят, има подобрение и след това се появява още огън“, разказа местен жител. Началникът на полицията Дрю Смит каза, че огънят пламнал в 13.30 ч. местно време в сряда. Над 150 пожарникари от 50 участъка пристигнали на място. Пламъците продължили да горят и през нощта. Кадри от мястото разкриват, че пожарът е тръгнал от балкон на краен апартамент на един от блоковете. Огнеборците бързо потушили първите пламъци, но огънят бил достигнал до покрива и се разпространявал в различни посоки. Бързо обхванал две съседни сгради. Спрели го чак четири блока по-надолу.
Две от трите сгради са тотално съсипани. Третата също е сериозно повредена от пушека и водата. Никой от блоковете нямал автоматична противопожарна система. Сградите са стари и обикновено устройствата на тавана, които пръскат вода, се слагат само когато собствениците се решат на мащабни ремонти, засягащи самата конструкция. Вятърът и елементите от сухо дърво в апартаментите и на покрива помогнали за бързото разрастване на пожара. Трима души са отведени в болница, след като пострадали от пушека.
Смята се, че в изгорелите апартаменти има умрели домашни любимци, тъй като собствениците им били на работа по време на бедствието. Причините за пожара засега не са ясни

Гледайте видео тук

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular