Monday, May 6, 2024
HomeРегионПетричОгнен ад в село Ключ: Възрастен мъж загуби живота си

Огнен ад в село Ключ: Възрастен мъж загуби живота си

Мъж е загинал при пожар в къща в петричкото село Ключ, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград.

В понеделник около 10:00 часа е получен сигнал за пожар в къща в село Ключ. Огънят е овладян от екип на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Петрич. При пожара е загинал 77-годишен мъж. Причините са в процес на установяване, информират от ОДМВР – Благоевград.

Припомняме, че преди дни горя пожар в жилищен апартамент в Петрич. Пламъците са избухнали в жилищен апартамент на трети етаж в блок в кв. “Изток” в града. В апартамента е живеела една жена, която е изведена. Гасенето е извършено отвън, тъй като етажът е нисък. В блока не е имало задимяване и огънят не се е разпространил.Предполага се, че пожарът е бил причинен от късо съединение. Причинените щети са домашно имущество, мебели и опушени стени.

В началото на отоплителния сезон началникът на РСПБЗН – Петрич главен инспектор Стоян Тилев посочи, че за да се избегнат битови пожари, най-важното е да се почистват комините, да се провери изправността на отоплителните уреди и да се спазват правилата за пожарна безопасност, т.е. да не се съхраняват горивни материали около отоплителните уреди и да не се използват за сушене на дрехи.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular