Thursday, May 2, 2024
HomeРегионСамоковОгнен ад! Хотелът на общинския съветник Спас Кордев изгоря наполовина, подозират небрежен...

Огнен ад! Хотелът на общинския съветник Спас Кордев изгоря наполовина, подозират небрежен турист, хвърлил да суши дрехи върху печка

Спас Кордев

Огнеборците на шефа Ласкин гасиха огъня от полунощ до 6 ч сутринта с тонове вода, туристите изпаднаха в паника – евакуираха ги

 

Хотела на общинския съветник от Самоков Спас Кордев изгоря на половина при огнен ад в Боровец. Пожарът е тръгнал в неделя около полунощ и е гасен до 6 ч. сутринта с тонове вода. Хотел “Сангрия“ в к.к. Боровец е с изпепелен покрив и час от втория етаж. Предполага се, че пожара е възникнал от небрежен турист , които е хвърлил да суши дрехи върху запалена печка. Кордев е наемател на хотела от 2010 г., а от 2014 г. е притежгател на една пета от сградата.

“ Пожара беше страшен. Използвахме всички бутилки  – Въздушен дихателен апарат.  Когато пожарната дойде, вече горяха три стаи и пламъците вървяха към съседния хотел“- коментираха за „Вяра“ запознати с инцидента. „Туристите бяха изпаднали в паника и бяха евакуирани. Пожарната дойде много бързо, за две минути след подадения сигнал на 112. ЧЕЗ изключиха захранването на хотела. Дежурния екип от ПБЗН- к.к. Боровец с водач на смяна „Б“ Георги Генов, в състав Георги Иванов, Красимир Вуков,  действаха много смело и професионално начело с шефа Ласкин. Всички стаи бяха проверени за хора на пипане защото нямаше никаква видимост.  На помощ се   притече и служителят Николай Колев, които беше  в почивен ден. Без дихателни апарати не можеше да се гаси. В стаите се движеха в мрак и беше много трудно за огнеборците.“- коментират очевидци. На място на пожара са били повикани и служители от Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” – гр. Самоков с екипа на Борислав Караджинов и Краси Караджинов.  На място е имало и медицински екип. Няма жертви от огнения ад, но са големи материалните щети. При гасенето са наводнени етажите под изгорелия таван.

Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от  служители на Районно управление –Самоков .  Потърсихме за коментар Спас Кордев, но той не отговори на обаждането ни.

„Хотелиера Спас Кордев се стреми да е номер 1 във всичко, непрекъснато утвърждава и повишаване авторитета на неговия професионализъм“- коментират клиенти на хотела.

Хотелът е разположен  в непосредствена близост до писта “Червено знаме”. Стаите са слънчеви топли и уютни, с прекрасна гледка към планината и разполагат със собствен санитарен възел, баня, сателитна телевизия, WI FI интернет. Хотелът разполага със собствен паркинг и предоставя отстъпка 10 % oт менюто на ресторанта на хотела. Персонала е изключително любезен и непрекъснато се грижи за туристите.

Марияна Вучова

RELATED ARTICLES

Most Popular