Monday, May 6, 2024
HomeНовиниБългарияОЗБГ иска оставката на Кацаров: Заповедта е неадекватна, това е терор и...

ОЗБГ иска оставката на Кацаров: Заповедта е неадекватна, това е терор и управленско безумие

Родният бизнес и стотици хиляди българи ще пострадат, твърдят в своя позиция от организацията

За оставката на здравния министър д-р Стойчо Кацаров и за отмяна на заповедта, която въвежда ограничения за посещение на публични места настояват от „Организацията за закрила на българските граждани“ /ОЗБГ/.  Оттам изпратиха до медии и институции позиция, в която осъждат остро действията на здравния министър. Ето какво се казва в нея: “Настоящата позиция изпращаме до представители на български медии, до Президенството, до Министерски съвет, до Министерство на здравеопазването. Поводът за позицията на ОЗБГ е заповедта на Кацаров, с която се налагат строги противоепидемични мерки на територията на България, влизащи в сила от 21.10.2021 г. ОЗБГ е организация, която има за цел да закриля българските граждани. Здравето на нашите сънародници е от първостепенно значение и ние сме загрижени за всички действия и бездействия, които се предприемат от българските институции, относно здравословното състояние на бъларския народ. От ОЗБГ не сме против ваксинирането, а сме против начина по-който ни се налага. Ние сме на мнение, че ваксинирането трябва да е въпрос на личен избор и всички граждани трябва да имат равни права, без значение дали са ваксинирани или неваксинирани. Ще цитираме и член 6 от Конституцията на Република България, който гласи: (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние. За нас е недопустимо, че ваксиниран ще има повече права от неваксиниран и считаме, че заповедта на Кацаров е не само безумна, но и противоконституционна. От тази заповед ще се облагодетелстват предимно банки и големи хранителни магазини, по-голямата част от които са чужда собственост, а родният бизнес ще пострада. Ще пострадат стотици хиляди българи, а виновникът за това ще е Кацаров. Заведения, търговски нехранителни обекти, центрове, спортни зали и други, ще претърпят финансови загуби, които няма да бъдат покрити нито от държавата, нито от Кацаров. От неадекватната заповед образованието също ще пострада, както и нашите деца.

Действията на Кацаров пораждат някои въпроси:

  1. На кого интересите обслужва Стойчо – на България или нечии други?
  2. Заповедта е издадена, за да предпази българския народ от заразата или защото някой така е казал на Кацаров и/или го е стимулирал по някакъв начин?
  3. Кацаров наясно ли е с негативните последствия, които ще възникнат от издадената заповед и ако е наясно, то защо е издал заповедта?
  4. Кацаров национален предател ли е?

Относно заповедта и убийствената ситуация, в която са поставени голяма част от българите, от ОЗБГ настояваме за:

  1. Оставката на Кацаров, както и да бъде разследван за антибългарска дейност.
  2. Отмяна на заповедта.
  3. Отпадане на дискриминативните условия, които разделят хората на ваксинирани и неваксинирани.

 

От ОЗБГ считаме, че това което се случва е медицински терор, управленско безумие и всичко това трябва да бъде спряно възможно най-скоро. От ОЗБГ подкрепяме всички протести, които ще се проведат в страната”, се казва в разпространената позиция.

RELATED ARTICLES

Most Popular