Thursday, May 2, 2024
HomeРегионБлагоевградОколо 45 легла за настаняване има в инфекциозните отделения на болниците в...

Около 45 легла за настаняване има в инфекциозните отделения на болниците в област Благоевград

Около 45 легла има в инфекциозните отделения в болниците в област Благоевград, стана известно на брифинг на Областния оперативен щаб за борба с коронавируса след заседание на щаба. Има организация за поставяне под карантина на евентуално заболели от COVID-19; при необходимост държавните, а и частните болници ще обособят отделения за лечение само на заболели от новия вирус, посочи областният управител Бисер Михайлов.
Към момента има достатъчно налични защитни облекла за работещите на терен медицински работници от болничните заведения и служителите на ГД “Гранична полиция”, посочи Михайлов. В Спешния център са осигурени 19 екипа, които да се отзовават и евентуално да извършват транспорт на лица, които са дали признаци на заболяването. В случай на увеличаване на заболеваемостта броят на тези екипи ще нарасне, посочи областният управител.
До този момент няма доказан с тест случай на заболял от коронавирус в областта, бе посочено на брифинга. Въпреки това се въвеждат редица забрани, сред които и преустановяване на културни прояви на закрито, а за насрочени спортни събития се забранява присъствието на публика. Забраняват се и всякакви масови мероприятия с участието на деца, посочи областният управител. Той допълни, че утре ще има работна среща с ректора на Югозападния университет “Неофит Рилски”, с когото ще обсъдят възможността за преустановяване на занятията в университета.
Директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Благоевград д-р Калоян Калоянов посочи, че към момента около 30 души в областта са поставени под карантина./БТА

RELATED ARTICLES

Most Popular