Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионСанданскиОкончателно: Бащата на убитите деца в Сандански е домашен насилник

Окончателно: Бащата на убитите деца в Сандански е домашен насилник

Намалиха глобата му от 1000 на 500 лв.

Окръжният съд в Благоевград окончателно потвърди, че бащата на двете убити деца в Сандански – Георги Трайков, е упражнявал домашно насилие над жена си Кристина Дунчева.

През ноември м.г. 3-годишната Ивон и 5-годишният Васил бяха намерени заклани в дома им в Сандански. Майка им Кристина бе арестувана и обвинена в жестокото убийство. Преди трагедията тя е подала сигнал за домашно насилие срещу мъжа си Георги.

Окръжният съд в Благоевград отмени решението на Районен съд-Сандански в частта, с която Георги Трайков е осъден да заплати глоба от 1000 лв., и потвърди решението изцяло в частта, в която е издадена заповед за защита в полза на Кристина Дунчева.

Тричленният съдебен състав намали наложената глоба от 1000 лв. с мотива, че не е осъществен акт на физическо насилие над Кристина. Магистратите решиха санкцията да бъде 500 лева.

Делото в Окръжния съд бе образувано по жалба на Трайков.

За да стигнат до решение, магистратите взеха предвид разпитите на шестима свидетели и писмените обяснения на страните, дадени пред полицейските органи. Те прецениха, че молбата за защита на Кристина Дунчева е основателна. Наложената мярка за защита е потвърдена и Трайков има забрана да я доближава за срок от 1 г. – до 15.01.2022 г. Кристина, която е задържана, към момента се намира в психиатрична болница.

Бащата на убитите деца също е подал искова молба за насилие срещу жена си. Тя обаче е отхвърлена и от Районния, и от Окръжния съд.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular