Thursday, May 9, 2024
HomeРегионПерникНинова в Перник: Тръгваме единни към изборите

Нинова в Перник: Тръгваме единни към изборите

Кметът Станислав Владимиров не се видя с червения лидер

 

Председателят на БСП Корнелия Нинова проведе среща в Перник с председателите на партията в шестте общини в областта (Перник, Брезник, Трън, Ковачевци, Радомир, Земен), с председателя на ветераните, с областния председател на младежкото обединение, с общински съветници на БСП в общините и кмета на Ковачевци.

Тази среща е поредната от обиколката на Нинова в страната за срещи със структурите на партията. На нея бяха обсъдени политическата обстановка в страната, подготовката за изборите, тактиката за кампанията, коалиционната политика и подреждането на листите, съобщиха от пресцентъра на левицата.

„Срещата премина в конструктивен и спокоен разговор.

Всички участници се обединиха около позицията, че тръгват единни в предстоящата кампания за победа”, посочиха още от „Позитано” 20.

Стана ясно, че кметът на Перник Станислав Владимиров не е присъствал на срещата с Корнелия Нинова. Градоначалникът е известен с острите си критики срещу нея.

Припомняме, че непосредствено след изборите за Народно събрание на 4 април Владимиров коментира, че резултатът на БСП е бил очакван и той го е прогнозирал още преди три месеца.
Пернишкият кмет обвини лидера на БСП във вътрешна саморазправа и потискане на структурите, както и в концентриране на еднолична власт. Дни по-късно Нинова проведе среща в централата на партията с 200 общински и областни председатели от цялата страна. След разговорите стана ясно, че единствено Изпълнителното бюро на БСП-Перник е поискало оставката на Корнелия Нинова с уговорката, че то не е било обсъждано в общинската организация.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular