Sunday, May 5, 2024
HomeРегионБлагоевградОкръжен съд – Благоевград: Съдебни заседания по наказателни дела ще се разглеждат...

Окръжен съд – Благоевград: Съдебни заседания по наказателни дела ще се разглеждат с дистанционно участие на страните

Окръжният съд в Благоевград обяви за всички заинтересовани страни, че съдебните заседания по наказателни дела, свързани с приетите за разглеждане в условията на извънредно положение мерки за неотклонение за задържани лица, ще се разглеждат с дистанционното им участие. От пресцентъра на съда посочват, че това ще се случва със съдействието на председателите на съдилища в съдебния район, а именно Окръжен съд – Благоевград и районните съдилища в Благоевград, Сандански, Гоце Делчев и Разлог.
Заедно с началниците на Окръжна прокуратура и Арестите в Благоевград са предприети незабавни действия за техническото обезпечаване и организиране на наказателните производства на задържаните лица от съответните арести.
От пресцентъра на съда посочват, че действията са на база изпълнение на заповед на председателя на Окръжен съд – Благоевград Катя Бельова, с която се ограничава достъпът на граждани и лица до Съдебната палата, с цел ограничаване разпространението на COVID – 19. Мерките за това са взети по указание на Висшия съдебен съвет.

RELATED ARTICLES

Most Popular