Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаОлга Китанова: Не съм подавала жалба срещу изграждането на външните връзки на...

Олга Китанова: Не съм подавала жалба срещу изграждането на външните връзки на компостиращата инсталация край с. Джерман

Не знам за какво говори Първан Дангов, каза бившата зам.- кметица на Дупница

 

„Не съм подавала жалба срещу изграждането на външните връзки на компостиращата инсталация на депото край с. Джерман. Учудена съм от това, което е казал кметът Първан Дангов. Не знам за какво говори. Изпълнението на проекта се следи от управляващия орган на програмата, по която се финансира. Не се влияе от трети лица. Има проверяващи органи, които установяват състоянието на обекта. Ако проектът се изпълнява съгласно подписания договор, не би трябвало да има проблеми“. Това заяви бившият зам.- кмет на община Дупница Олга Китанова във връзка с казаното от кмета Първан Дангов, че е внесла  жалба срещу изграждането на външните връзки на компостиращата инсталация. Китанова бе категорична, че м. ноември миналата година насам няма информация за изпълнението на проекта, не разполага с документи и не е била на обекта.

Както писахме, на пресконференция в понеделник  Дангов съобщи, че Олга Китанова е подала жалбата в качеството си на бивш ръководител на проекта. В резултат на товапроектът е спрян, общината чака да се произнесе компетентният орган и от ОП „Околна среда“ да дойдат на проверка. По думите на градоначалника така крайният срок 30 април няма да се спази,извършените по проекта дейности няма да може да се верифицират и вместо през лятото, вложените пари ще се върнат на общината през ноември.

Известно е още, чеоткритата в края на миналата година компостираща инсталация за зелени и биоразградими отпадъци не може да заработи, докато не се изградят външните връзки.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular