Friday, May 3, 2024
HomeРегионКюстендилОпашка за ваксини в първия ден от „Зеления коридор” в Кюстендил

Опашка за ваксини в първия ден от „Зеления коридор” в Кюстендил

Малко след 9 часа в четвъртък се изви опашка от близо 20 души пред кабинета в РЗИ- Кюстендил, желаещи да се ваксинират с АстраЗенека още в първия ден от т.нар. „Зелен коридор“. Сред чакащите имаше хора на различна възраст, като някои от тях споделиха, че ще получат втора игла, но с ваксината на BioNTech/Pfizer. Повечето от чакащите заявиха, че нямат притеснения, а имаше и такива, които признаваха, че не са спокойни, но избират ваксината като „по-малкото зло”.

„Министърът на здравеопазването изпълни своя ангажимент. Всеки може да се ваксинира, но нека преди това позвъни на телефон 078/558202 , да се свърже с РЗИ, защото с един флакон АстраЗенека се ваксинират 10 души. Надяваме се втората половина на месеца да имаме и от другите ваксини. Нека спазваме мерките и да съхраним живота и здравето на близките си”, каза кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Имунизациите ще се извършват всеки ден от 09 до 15 ч, посочват от РЗИ- Кюстендил. Всеки записал се получава указания в кой ден и часови интервал да се яви, за да се избегне струпването на много хора.

Краси Ценкова

 

RELATED ARTICLES

Most Popular