Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаОпашка за гласуване извиха дупничани пред избирателната секция в ОУ „Неофит Рилски”

Опашка за гласуване извиха дупничани пред избирателната секция в ОУ „Неофит Рилски”

Смесената избирателна секция в дупнишкото училище „Неофит Рилски” още от рано сутринта кипна от желаещи да дадат своя глас за кмет на общината и Общински съвет. Районът около училището буквално бе задръстен от автомобили, от всички посоки се стичаха ранобудни гласоподаватели.

Секцията е една от най-големите в Дупница, в нея гласуват жители на жк „Елица”, ул. „Бачо Киро”, ромската Гиздова махала и др. Направи впечатление, че много малчугани придружиха родителите си до урните, а възрастен дядо бодро поздрави свой близък: „О, тавариш, как сме?”, малко преди да влезе в тъмната стаичка и да упражни правото си на глас.

Пред секциите се образуваха големи опашки. Наблюдатели на изборния процес разказаха, че в училището още от ранните часове на деня е особено оживено, всеки иска да гласува по-рано, да си отметне този ангажимент и да се наслади на хубавото време през почивния ден. До 11,30 ч изборният ден в училището премина изключително спокойно, но много активно откъм гласуване. Това даде основание на наблюдатели да прогнозират, че ще има висока избирателна активност.

В секциите, които се помещават в Гимназията по автотранспорт, пък гласуването бе доста по-вяло. От комисиите в кв. „Байкал” казаха, че до 11 часа не са минали и 100 души през урните.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular