Sunday, May 12, 2024
HomeРегионПерникОперираха зад океана Мартина от Перник! Ще си има тичащи крачета

Оперираха зад океана Мартина от Перник! Ще си има тичащи крачета

Малката Мартина от Перник, която успя да обедини стотици добротворци в каузата да проходи, вече е оперирана. Това съобщиха нейните близки.
„Операцията на нашата прекрасница, вече е факт! От тук нататък ни предстои много работа, но сме сигурни, че съвсем скоро Мартина ще започне да превзема детските площадки, разчитайки само на себе си.

Благодаря на всеки един от вас, за това, че отворихте сърцата си и подарихте на момичето ни тичащите крачета, които заслужава всяко дете!“ – написаха те.
На Мартина и предстои дълъг процес на рехабилитация с надеждата да проходи самостоятелно. Историята на момиченцето от Перник трогна стотици. Детето е родено преждевременно. Усложнения довеждат до кръвоизлив в мозъка. То е диагностицирано с ДЦП-спастична диплегия и има нарушения на двигателните функции.

Мартина претърпява операция за отпускане на мускулните влакна и посещава център по рехабилитация. Родителите й не спират да търсят възможности, за да й осигурят независимост и самостоятелност. Чаканата надежда идва от американска детска болница в Сейнт Луис, откъдето гарантират висока степен на успеваемост на операцията. Това накара стотици да се обединят в голямата кауза Марти да проходи.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular