Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионГоце ДелчевОсвободиха под домашен арест арестувания при зрелищна акция Евгени Хавальов от Абланица,...

Освободиха под домашен арест арестувания при зрелищна акция Евгени Хавальов от Абланица, обвиняват го за тартор на група, ощетявала държавата с 400 000 лв. от нелегален тютюн

Специализарания наказателен съд освободи от ареста 40 – годишният Евгени Хавальов от хаджидимовското село Абланица с мярка домашен арест. На останалите  10 души от групата му е наложена парична гаранция. Специализираната прокуратурата протестира мярката пред Апелативен наказателен съд.

Припомняме, Евгени Хавальов бе задържаният при спецакция на ГДБОП в Благоевград. Криминално проявен е, занимавал се е с търговия на нарязан тютюн без бандерол. Има присъда от 2 г. от Пернишкия съд за източване на ДДС под чуждо име, влязла в сила от 2010 г. Докато се извършваше обиск на возилото му, Хавальов е седял на стол, тъй като се оплакал от влошено здраве. Арестуваният бе транспортиран за столицата с автомобил на спецпрокуратурата.

ГДБОП разби организирана престъпна група за производство и търговия на тютюн. Групата е работила близо 7 години на територията на ОД на МВР-Благоевград и ощетявала държавата с близо 400 000 лв. акциз на месец. Всички участници в групата са от хаджидимовското село Абланица. При акцията антимафиотите откриха производствени помещения край София и Абланица, машини за рязане на тютюн, машини за пакетиране, броячна машина за пари, компютри, телефонни апарати и сим карти, квартира в Благоевград, автомобили, с които е правена логистиката, голямо количество тютюн, пликове на спедиторска фирма за транспортиране на пратките.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. СИМО СИМЕОНОВ БОС В МВР ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ЗА БОСА НА БОП БЛАГОЕВГРАД КОРУПЦИЯ РЕКЕТ НАРКОТИЦИ ЗАПЛАШВА СВИДЕТЕЛИ ОЧАКВЙТЕ МНОГО ЕКСКЛОЗИВНИ КАДРИ НА КРИМИ БОСА НА БОПА СИМЕОН СИМЕОНОВ СНИМКИ

Comments are closed.

Most Popular