Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаОспорвани срещи от Елитната висша лига по тенис на маса за мъже...

Оспорвани срещи от Елитната висша лига по тенис на маса за мъже се разиграха в Дупница

  • Местният СКТМ „Марек-Дигеста” записа 2 победи и 1 загуба пред собствените си фенове

Отборът на „Марек-Дигеста” записа две победи и едно поражение по време на кръга от Елитната висша лига по тенис на маса за мъже. Спортната зала в Дупница бе домакин на надпреварата, която се проведе в събота и неделя и предизвика интерес у местната спортна общественост. Участие в кръга взеха най-добрите осем отбора в България, които предложиха зрелищни и оспорвани мачове на зрителите.
Турнирът започна по чудесен начин за домакините, които в първия ден победиха „Комфорт” (Варна) с 4:2, а след това се наложиха и над „Боровец” (Горна Оряховица) със същия резултат.
Във втория ден от надпреварата дупничани претърпяха поражение с 1:4 от силния отбор на „Дунав” (Русе). Преди началото на кръга именно русенци деляха първото място с клуба от Дупница. След победата „Дунав” успя да поведе в класирането, докато „Марек-Дигеста” остава втори. За този уикенд дупнишкият клуб заложи на много млади тенисисти – юношите Радослав Котев, Божин Ангелов и Христо Христев, които бяха водени от държавния шампион и национален състезател Петьо Кръстев.
„Изключително подмладихме целия ни състав само с 18-годишни момчета. Това е нашата цел и стратегия за бъдещето. Това са нашите шампиони при юношите старша възраст от миналата година и бронзови медалисти в първенството до 21 години. Те имат голямо бъдеще. Целта през тази година не ни е крайното класиране, а тези деца да се обиграят в мъжките двубои. Дупница я чака светло бъдеще в лицето на тези хора. Продължаваме напред, имаме още 4 турнира, на 2 от които сме домакини. Нашата цел е да гоним първата четворка и да вземем бронзов медал”, коментира председателят на СКТМ „Марек-Дигеста” Любомир Ганчев след края на мачовете.

Опитният Петьо Кръстев (с черен екип) предвождаше по-младите си съотборници.

Той обаче не изключи и възможността дупничани да увеличат оборотите в оставащите кръгове и отново да се окичат със златните медали в края на шампионата.
„За момента делим първото и второто място с отбора на „Дунав” (Русе), но това все още не значи нищо. Висшата лига обаче още не е приключила и предстоят изненади. Имаме скрити варианти в картотекирането. Противниците ни ги знаят, но се питат защо играем с друг състав. Тимът в момента е този, защото така искаме и желаем да наложим младите момчета. Но може да ни видите и с друг състав в следващите кръгове. Така че, ако ни кацне птичето на рамото и ни се отвори шанс за нова шампионска титла, вярвайте ми, тогава ще се опитаме пак да станем шампиони”, добави специалистът.
Спортният календар през 2019 година за дупнишкия клуб вече приключи и ръководството отчита изключително представяне през последните 12 месеца. В „Марек-Дигеста” обаче са наясно, че следващата година ще бъде трудна.
„Ще ни бъде много трудно през следващата година, защото станахме шампиони във всички възрасти и ще трябва да защитим позициите си, което никога не е лесно. През февруари догодина отново ще сме домакини на кръг от Висшата лига, а след това и на финалите до 15 години. Стремим се да вземем и финала до 21 години, което значи, че през новата година Дупница ще приеме 4-5 първенства от Държавния календар на Българската федерация по тенис на маса. Колкото и нескромно да звучи, в момента никъде другаде в България няма такива условия като тези в нашата зала. Говорим за осветление, отопление, топла вода, разстояние около масите и разстояние от хотела до залата само сто метра. За някои може да е трудно да се организират такива събития, но не и за мен, защото вече 40 години се занимавам с това. Много ни помогнаха хората в Дупница, както и децата и родителите, за което им благодаря”, завърши един от доайените в дупнишкия спорт.

RELATED ARTICLES

Most Popular