Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаОсъдиха на 5 месеца затвор дупничанин, държал в дома си амфетамин и...

Осъдиха на 5 месеца затвор дупничанин, държал в дома си амфетамин и електродетонатор

Дупничанин е осъден ефективно за държане на амфетамин и електродетонатор. „Пет месеца лишаване от свобода постанови Районен съд-Дупница за подсъдимия Г.Ц. от Дупница за държане на амфетамин и електродетонатор. 26-годишният мъж е понастоящем в затвора гр. Бобов дол. Той се призна за виновен за това, че на 16.01.2018 г. в стая в дома си в гр. Дупница, без надлежно разрешително, е държал високорискови наркотични вещества, а именно – 0,2 г прахообразно вещество, съдържащо 17,3% амфетамин на обща стойност 6,00 лв.

За това престъпление, след споразумение между защитата и прокуратурата, което съдът одобри, му бе наложено наказание при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК, а именно – „лишаване от свобода” от 3 месеца при първоначален „общ режим“, съобщиха от пресцентъра на съда.

Изправеният на подсъдимата скамейка се е признал за виновен и за това, че на 16.01.2018 г. в стая в дома си в Дупница е държал взривни вещества – един електродетонатор, без да има за това надлежно разрешение. Погазен е Законът за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Деянието е престъпление по Наказателния кодекс, заради което на обвиняемия е наложено наказание „лишаване от свобода” от 5 месеца при първоначален „общ режим“. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular