Sunday, May 5, 2024
HomeСпортОтборите от група “Струма-2” се хвърлят за победа в двубоите от 12-ия...

Отборите от група “Струма-2” се хвърлят за победа в двубоите от 12-ия кръг

Нови шест мача от 12-ия кръг за първенството на областна група “Струма-2” ще се изиграят по терените на община Петрич.
В Михнево местният “Ураган” ще домакинства на отбора на Яворница. Капитанът на “Ураган” Александър Тилев сподели, че организацията им за този мач е на много високо равнище. Футболистите са настроени за победа и искат да се класират колкото може по-напред. „Познавам много добре играта на гостите и всичко това съм обяснил на колегите. В отбора на Яворница играят няколко футболисти, които са преминали и през мъжкия отбор на ОФК “Беласица”, между които Боби Яков, Методи Стоименов-Гелс, Фейзи Бекташев. Ще ни бъде много
трудно, защото отборът на гостите, макар и като новак в групата, показва добри игри и ненапразно е сред първите 6 във временното класиране. Независимо от всичко ще спечелим този двубой”.
В Самуилово четвъртият във временното класиране отбор на “Калабак” ще посрещне осмия – “Вихър” /Кавракирово/. В изминалия кръг футболистите от Самуилово победиха като гости “Огражденец” /Кърналово/, а “Вихър” в продължението победи с 3:2 силния отбор на Яворница. Президентът на “Калабак” е повече от сигурен, че ще бъдат краен победител в този двубой, който ще се играе на отлично подготвен терен като за голям мач.
В Марикостиново отборът на “Струма” ще приеме “Огражденец” /Кърналово/. В изминалия кръг беше присъден служебен резултат за отбора на “Струма” в Генерал Тодоров. Гостите претърпяха загуба като домакини от “Калабак” /Самуилово/. В този двубой повече от ясно е, че четата на Атанас Терзиев не само ще спечели, но и ще гони победа с по-убедителна разлика, за да запази шансовете си за атакуване на първото място за в бъдеще.
В село Беласица едноименният тим ще домакинства на “Локомотив” /Генерал Тодоров/. Това всъщност ще бъде опашкарското дерби между последните два отбора в таблицата. Капитанът на домакините Кирил Стамчев се надява в този мач неговите колеги, които са с много малък опит, да играят стегнато и мобилизирано и да запишат втората си победа от началото на първенството. За отбора на гостите единственият проблем е дали ще могат да се съберат футболистите, защото са работещи и по тази причина напоследък не се явяват и се стига до неприятни загуби, които ги отведоха на предпоследното място в таблицата.
Отборът на “Стрела” /Петрич/ ще домакинства на “Граничар” /Кулата/ в Кърналово. Символичните домакини се водят от известния футболист Щерю Димитров-Ромарио. Неговият тим до момента има само една победа и едно равенство и заема десето място в таблицата. Отборът на “Граничар” е девети с 6 спечелени точки. Наставникът на гостите Витко Андонов-Дон Витоне е уверен, че футболистите ще се съберат и ако това стане факт, то със сигурност ще запишат третата си победа и да подобрят класирането си.
В Коларово ще се играе дерби мачът между отбора на “Подгорец” и “Светкавица” /Митиново/. До момента отборът на домакините е единственият без загуба от началото на настоящото първенство. Отборът на гостите, който през последните няколко първенства беше водещ в групата, изведнъж през есенния дял на настоящото първенство показва учудващо колебливи игри и неочаквани резултати, в резултат на което се озова на пето място, което не отговаря на истинските възможности на футболистите. Дори и президентът на клуба няма отговор на въпроса на какво се дължи това колебливо представяне на отбора през настоящото първенство. Той е уверен, че за дерби мача в Коларово футболистите ще играят мобилизирано и отговорно, за да излязат с чест от двубоя.

RELATED ARTICLES

Most Popular