Saturday, May 4, 2024
HomeСпортОтборът на Градешница победи „Спортист” с 3:2 на празника на селото

Отборът на Градешница победи „Спортист” с 3:2 на празника на селото

Около 300 зрители дойдоха на стадиона в село Долна Градешница да наблюдават мача от 4-тия кръг за първенството на областна група „Струма-1” между отборите на Градешница и „Спортист” (Падеш). Двубоят беше изключително оспорван и с действията си футболистите на двата тима задоволиха интереса на зрителите. Първият гол в срещата в 16-ата минута отбеляза Кузман Кузманов след топовен изстрел от фаул от 30-ина метра за 1:0. В 26-ата минута резултатът бе изравнен след груба грешка на защитата на домакините – 1:1. Това послужи като сериозен сигнал за оправяне играта на терена от страна на футболистите на домакините. В 35-ата минута Симеон Милчев реализира отсъдена дузпа и резултатът нарасна на 2:1. В 42-рата минута от фаул Тодор Гюрев от 30-ина метра със страхотен шут изпрати топката неспасяемо във вратата на гостите за 3:1.
През второто полувреме футболистите на гостите търсеха начин за промяна на резултата, но ариергардът на отбора на домакините бе добре изграден отзад и не допускаше противниковите нападатели да обстрелват вратата им отблизо. В 71-вата минута след недоразумение в защитата на домакините се стигна до нов гол и резултатът бе намален на 3:2. Четири минути по-късно гостите можеха да стигнат до изравняване на резултата, но вратарят на домакините бе на ниво.
„Много се радваме, че победихме един от добрите отбори в групата – този на „Спортист” (Падеш). При това положение доставихме настроение на присъстващите на стадиона по случай традиционния събор на плодородието в селото”, сподели Владимир Петров – изпълнителен директор на клуба.

RELATED ARTICLES

Most Popular