Saturday, May 4, 2024
HomeСпортОтборът на Иво Самарджиев „Диагорас” победи като гост „Платанакия” с 4:0

Отборът на Иво Самарджиев „Диагорас” победи като гост „Платанакия” с 4:0

Бившият футболист на „Беласица” Иво Самарджиев, сега с фланелката на гръцкия „Диагорас” (Керкини), зарадва с играта си ръководството и зрителите на стадиона, дошли да наблюдават любимия си отбор срещу „Платанакия”.
Срещата започна равностойно и се играеше предимно в средата на терена. Отборът на гостите, изграден от много технични футболисти, не можеше да покаже истинските си възможности, като причина за това бе изключително лошият и неравен терен. Независимо от трудностите на няколко пъти играещият президент на „Диагорас” Йоргос Торапидис и Иво Самарджиев отблизо не успяха да огорчат вратаря на домакините. Първият гол в срещата падна в 21-вата минута, когато Георги Киров тръгна на скорост по десния фланг, центрира удачно в наказателното поле на домакините и Йоргос откри за 0:1. Последва временно отпускане в играта на гостите и на два пъти футболистите на домакините се озоваха очи в очи срещу вратаря Богомил Дюлгеров, но той показа майсторство и не допусна топката зад себе си в мрежата. В 31-вата минута Иво Самарджиев се понесе по левия фланг, насочи кълбото към Фотис и той с крак отклони топката в долния ляв ъгъл на домакините за 0:2. При този резултат футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка.
Втората част на мача премина с превес на отбора на гостите. В 71-вата минута с директен шут от 30 метра топката се спря в мрежата за 0:3. На два пъти по-късно Самарджиев изведе отлично Янис пред вратата на домакините, но не успя да го преодолее. В 81-вата минута при настъпило меле в наказателното поле на домакините Янис бутна топката в мрежата с крак за 0:4.

Следващиият мач на Диагорас ще бъде в Керкини срещу отбора на „Родополи” – временен водач в групата. „Трябва да спечелим на всяка цена и да се доберем до върха на таблицата. Надявам се това да стане с мое попадение и защо не и с още 1-2 асистенции към колегите”, сподели Иво Самарджиев.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular