Wednesday, May 1, 2024
HomeКриминалниОткриха над 10 тона канабис в промишлено хале и склад в Петричко

Откриха над 10 тона канабис в промишлено хале и склад в Петричко

При проверка в условията на неотложност полицията откри огромни количества канабис в промишлено хале в Петрич и в складово помещение в село Ръждак. Двата обекта са запечатани и се охраняват от органите на реда, а Окръжна прокуратура-Благоевград е образувала досъдебни производства. В схемата са замесени имената на бивш депутат от Петрич и бивш служител на „Пътни такси и разрешителни”. Акцията на полицията е започнала след подаден сигнал, че в района на промишлената зона в Петрич силно мирише на канабис. Открито е хале с площ около 1 декар, в което са били оставени за сушене стотици растения от наркотика заедно със съцветията. Промишленото помещение е собственост на бивш народен представител от града. По същото време след получена оперативна информация е извършена проверка и в складово помещение в село Ръждак, собственост на бившия шеф на „Пътни такси и разрешителни“ на ГКПП „Кулата”, който преди години беше подсъдим за незаконно производство на цигари в района. В помещението са установени 56 пластмасови бидона с вместимост от по 200 литра, които са били пълни със сух канабис.
Полицията е докладвала пред Окръжна прокуратура, която е образувала досъдебно производство за престъпление по чл. 354 а, ал.1, т.4 от НК.
Два дни помещенията с огромното количество канабис, което по външна преценка е не по-малко от 10 тона, се охраняват от служителите на МВР.
Лицето, което твърди, че канабисът е негов, е представило договор и разрешително за производство от Министерството на земеделието и храните, но не и разрешение за съхраняване.

Полицията очаква разрешение от съда, за да направи претърсване и изземване от запечатаните помещения, както и да вземе проби от канабиса, за да се установи дали веществото тетрахидроканабинол не надвишава 0,2 процента теглови, каквото е изискването за отглеждане на канабис за медицински и промишлени нужди.

Снимки: МВР, източник: БНР

 

RELATED ARTICLES

Most Popular