Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионРазлогОткриха улица в Краище на името на починалите от Ковид-19 д-р...

Откриха улица в Краище на името на починалите от Ковид-19 д-р Емил Вакльов, д-р Муса Вакльов и Ава Вакльова

Откриха нова улица в памет на семейството лекари от село Краище. Улицата носи имената на лекарите син и баща д-р Емил Вакльов, д-р Муса Вакльов, както и на медицинската сестра Ава Вакльова, които загубиха живота си в битка с Ковид-19.

Години наред те всеотдайно, с професионализъм и много посветеност се грижеха за стотици свои пациенти в Краище. По повод откриването в най-голямото село на община Белица бе даден курбан за здраве. На церемонията присъстваха синът на Емил Вакльов – Муса, съпругата му Фатиме и сестра му Деси Вакльова, както и жители на селото.

„Разположена в централната част на село Краище, улицата ще улеснява придвижването на местните жители и ще реши проблема със задръстванията и трафика – така, както семейството лекари улесняваха живота на своите съграждани денонощно и го правеха от сърце. За всички, които ги познаваха, те никога няма да бъдат забравени“, каза по време на откриването кметът на общината Радослав Ревански.

„Тъжно е, но тези хора го заслужават. Завинаги ще останат в сърцата ни. Дълбок поклон, големи хора”, коментираха местните.

RELATED ARTICLES

Most Popular