Thursday, May 2, 2024
HomeРегионОтлагат срещата “Надежда” - “Балкан”

Отлагат срещата “Надежда” – “Балкан”

Ташко СУЛЬОТОВ

Вместо девет, осем мача ще се изиграят в събота на терените на Югозападна България от 17-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига. Срещата “Надежда” /Доброславци/ – “Балкан” /Ботевград/ се отлага заради наложена карантина на отбора на домакините заради многото заболели футболисти от Ковид-19.

В Кюстендил местният “Велбъжд” ще премери сили с отбора на “Сливнишки герой” /Сливница/. Двубоят е от изключително голямо значение най-вече за отбора на домакините, които само при победа запазват шансовете си за спокойно зимуване преди пролетния дял на първенството. В момента отборът на “Велбъжд” заема предпоследното 17-о място в таблицата със спечелени само 11 точки, с 1 по-малко от намиращите се пред тях “Гранит” /Владая/ и “Перун” /Кресна/.

В Кресна отборът на “Перун” ще домакинства на “Пирин” /Разлог/. Изтече наказанието на Иван Георгиев, Борислав Бориславов и Десислав Токов и това вдъхва доза оптимизъм на наставника на тима Благовест Ангелов. От сметките му отпада Даниел Марков, който е с наказание от две срещи. „Ще дадем всичко от себе си, за да може да спечелим трите точки, които ще ни вдъхнат доза успокоение”, сподели капитанът на тима Десислав Токов. Отборът на гостите също се стяга за победа. На стадион “Искър” в Самоков ще се срещнат отборите на местния “Рилски спортист” и “Ботев” /Ихтиман/. Наставникът на Рилецо Владимир Иванов-Фугата няма да може да разчита на наказания Александър Златков, който има заместник. Отборът на гостите е 6-и.

В Гоце Делчев местният “Пирин” ще домакинства на “Оборище” /Панагюрище/. Изтекоха наказанията на Милко Георгиев и Иван Великов от гостуващия тим. В изминалата сряда отборът на “Оборище” загуби в мач за Купата на АФЛ от “Балкан” /Ботевград/, като в него според думите на президента им Илия Анчев са намерили място резервни състезатели и такива от ДЮШ на клуба. „Трудно се играе в Гоце Делчев. Отборът на домакините се представя много добре, макар и като новак в групата. Предстои ни изключително тежък мач, но сме длъжни да се представим на ниво”, допълни Илия Анчев. От треньорския щаб на “Пирин” /Гоце Делчев/ споделиха, че нямат наказани и контузени футболисти и друга алтернатива освен победа срещу “Оборище” нямат.

На стадион “Свети Петър” в Банско ще се срещнат 18-ият със спечелени 4 точки местен тим и 4-тият с 35 точки отбор на ФК “Кюстендил”. В отбора на домакините няма да разчитат на наказания Мохамед Ажес. „Нямаме наказани и контузени. Излизаме в пълен състав срещу последния в групата без подценяване и с амбиции за спечелване на трите точки”, сподели старши треньорът на ФК “Кюстендил” Николай Николов-Чезето.

На стадиона в Драгалевци ще се срещнат отборите на “Гранит” /Владая/ и “Левски” /Чепинци/. В отбора на домакините няма да играе наказаният Стефан Аличков, а в този на гостите – наказаният Борислав Драгиев. „Нагласата ни е за победа в този мач, ако искаме да се озовем далеч над опасната зона на изпадащите. Сили и възможности имаме”, сподели президентът Милков на “Левски” /Чепинци/.

С изключително голям интерес се очаква голямото дерби на кръга между “Вихрен” и “Марек” на градския стадион в Сандански.

На градския стадион в Етрополе е другият много важен мач за отборите на “Чавдар” и “Беласица” /Петрич/. В отбора на домакините няма да играят наказаните Калоян Радков, Сотир Илиев и Симеон Чатов. При това положение наставникът на “Чавдар” Красимир Стоев сподели, че ще има прекрояване на състава. Той не пропусна да заяви, че познава много добре играта на петричкия тим и амбициите им и знае как да подходи, за да може да ги победи. Наставникът на “Беласица” Саша Симонович сподели, че се отнасят сериозно и отговорно към този мач.

„Доста неясноти има пред нас за гостуването ни в Етрополе. Симеон Бояджиев, Димитър Стоев и Живко Димитров ще бъдат включени в групата за мача срещу “Чавдар”, но дали някой от тях ще вземе участие още от началото, или на по-късен етап от срещата, ще преценим на място след разговор със самите футболисти. Предвиждаме да вземем и вратаря на юноши старша възраст Тодор Димитров. Изключително съм доволен от отношението на ръководството на клуба за това, че прие предложението да имаме лагер-сбор в Етрополе. Ще тръгнем в петък сутринта за Етрополе и там ще проведем последната си тренировка ден преди двубоя с местния “Чавдар”. Получих информация за играта на домакините, имам видеозаписи на изиграни от тях мачове и мнението ми е, че са един много балансиран отбор и независимо че колегата няма да може да разчита на трима наказани футболисти, той има достойни заместници на тях и това не бива да ни успокоява. Знаем амбициите на тима от Етрополе, а те са да се доближат до лидера във временното класиране. Хубавото е, че мачът ще се играе на отличен терен – нещо, от което страдаме, и се надявам нашият техничен отбор да разгърне възможностите си докрай и да излезем с чест от двубоя. Това е пътят за запазване на шансовете ни на лидерското място в групата”, сподели Саша Симонович. При победа на “Чавдар” се запазват шансовете за атакуване на първото място в бъдеще. Футболистите на “Беласица” ще бъдат на лагер-сбор в Етрополе, с което подсказват, че подхождат много сериозно и отговорно за този двубой, от който смятат да излязат с положителен резултат.

RELATED ARTICLES

Most Popular