Saturday, May 4, 2024
HomeАктуално от днесОтново до 40 градуса, превалявания над Пирин

Отново до 40 градуса, превалявания над Пирин

Денят ще започне с облаци над Черноморието, които бързо ще намалеят. През деня над западните райони ще бъде слънчево, а над източните ще има разкъсана облачност с развитие на купести облаци.

Превалявания се очакват в североизточните части  и над Пирин. Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат свежи ветрове от Северозапад със скорост до 40 километра в час. Максималните температури в населените места ще бъдат от 34 до 40 градуса.

Над Черноморието времето ще бъде динамично с повече облаци в сутрешните часове и следобед, без валежи. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 28-30 градуса. Морската вода е с температура от 25-26 градуса по северното крайбрежие, до 26-27 градуса по южното.

Над планините следобед ще има купеста облачност, повече над Източна Стара планина и над Пирин, където ще превали слабо. Вятърът по високите части, над 2200 метра, ще бъде умерен от северозапад и със скорост 35 километра в час.

Във вторник ще се задържи горещо. В сряда и четвъртък в западните и в централните райони ще превалява и прегърмява, като черноморското ни крайбрежие ще бъде недосегаемо за валежите. В петък отново ще има повече слънчеви часове и ще се затопля.

RELATED ARTICLES

Most Popular