Saturday, May 11, 2024
HomeРегионДупницаОт Камино до Дупница: Троянският майстор Красимир Кунчев открива уникална изложба

От Камино до Дупница: Троянският майстор Красимир Кунчев открива уникална изложба

След 20 години опит в чужбина, художникът, скулптор и автор от Троян – Красимир Кунчев, ще представи в Дупница изложба на тема „Живопис и култура“.

Събитието ще се проведе в галерия Околийската къща, Дупница, на 17-ти ноември от 17:30 ч. Там майсторът на четката и длетото ще даде израз на творчеството си с изложение на картини, скулптури и пластики от дърво, както и арт мебели, изработени от масив.

В продължение на шест години 55-годишният творец изучава иконопис в един от манастирите на Пелопонес. Негови икони и дърворезби от този период са изложени в частни колекции в Гърция.

След това се реализира в Сан Тропе, Франция, където живее и твори в продължение на 14 години. Част от творбите му там са съхранени във вилите на Лазурния бряг.

Красимир Кунчев се изявява и като пътешественик и писател. Той изминава пеш маршрута Сан Жак Пие дю Порт – Сантяго де Комостела, стигайки до Атлантическия бряг при селцето Фенистери във Франция. Всичките си преживявани като пилигрим по пътя Камино той описва в книгата си „Моят Камино“, която ще бъде представена на предстоящата изложба.

Снимки – архив на К.Кунчев/Facebook

Заповядайте на откриването на многоликата изложба в многоспектърни нюанси, за да се докоснете до творческия път на изявения български талант на Красимир Кунчев, който понастоящем живее и твори в Дупница.

RELATED ARTICLES

Most Popular