Thursday, May 2, 2024
HomeРегионКюстендилОфициално представят мъжкия тим на ФК "Кюстендил", 20 са картотекирани, сред тях...

Официално представят мъжкия тим на ФК “Кюстендил”, 20 са картотекирани, сред тях бразилският вратар Хуго Гомейро

  • Играчите на Николай Николов безгрешни в изиграните 5 контроли, изправят се в сряда срещу “Миньор” (Пк)

 

Десет дни преди началото на новото първенство в Трета югозападна лига официално пред своите фенове ще бъде представен мъжкият тим на ФК “Кюстендил”, който е и новият член в третия ешелон. Играчите, на които ще разчита наставникът Николай Николов- Чезето през първенството, ще се появят и с новите екипи, а това ще стане днес, сряда, 24 юли, от 17,30 часа на стадион “Осогово”. След представянето тимът ще изиграе и предпоследната си контролна среща с отбора на “Миньор” (Перник). Това съобщи Слави Велинов, административен директор на клуба, и отправи покана към феновете на футбола да дойдат на стадион “Осогово”. До момента играчите на Николай Николов бяха безгрешни в изиграните 5 проверки, като допуснаха един-единствен гол. Важна роля играе и новият вратар на тима, бразилецът Хуго Гомейро, който в последната контрола в Самоков срещу “Рилски спортист” спаси и дузпа.

ФК “Кюстендил” стартира с две контроли на стадион “Осогово”, като първо се наложиха с минималното 1:0 над “Марек” (Дупница), а след това с 3:0 над “Перун” (Кресна). При първото си гостуване кюстендилските футболисти надиграха “Ботев” (Ихтиман) с 0:2. Със същия резултат се наложиха над “Беласица” в Банско, а в последната играна проверка надиграха с 1:3 като гости “Рилски спортист” в Самоков.

На стадион “Осогово” днес ще присъстват и младите футболисти от детско-юношеската школа на клуба, като най-вероятно отборите от нея ще бъдат представени в началото на следващия месец, тъй като повечето от децата са на море.

ФК “Кюстендил” започва участието си в Трета югозападна лига с гостуване на “Балкан” в Ботевград на 3 август. Първият домакински мач на тима е на 10 август, когато във втория кръг на стадион “Осогово” кюстендилци посрещат “Надежда” (Доброславци). Ръководството картотекира 20 футболисти, на които ще разчита през новия сезон.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular