Friday, May 3, 2024
HomeНовиниСвятОфициално: черен печат за всички бежанци, християните са с приоритет в САЩ

Официално: черен печат за всички бежанци, християните са с приоритет в САЩ

768x432-3

Доналд Тръмп сложи черен печат за всички граждани на 7 държави

Американският президент Доналд Тръмп подписа указ, с който се засилват проверките на имигранти, предава БНР.Той е за „Защита на нацията от влизане на чуждестранни терористи в САЩ“. Указът предвижда временно спиране на политиката по предоставяне на убежище и забрана за гражданите на няколко мюсюлмански страни да влизат на територията на САЩ, съобщи Франс прес. Съгласно указа и неговите анекси, американските власти ще забранят за срок от три месеца влизането на граждани на: Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен. Изрично се забранява приемът на сирийски бежанци до второ нареждане.
В бъдеще ще бъде даван приоритет на кандидатите с християнско вероизповедание, каза Тръмп в интервю за американска медия.
Програмата за прием на бежанци бе суспендирана за четири месеца. От Белия дом обясниха, че с тези мерки ще задържат „ислямските терористи“ далеч от САЩ.
Освен това, Тръмп подписа и указ за въоръжаване на армията. Самият Доналд Тръмп определи документа като великото възстановяване на американските въоръжени сили, на които той обеща пари за нови самолети, кораби и ресурс за армията. / КРОСС

Християните приоритет сред бежанците в САЩ

Християните ще имат предимство сред бежанците в САЩ. Преследваните християни, търсещи убежище, ще са приоритет. Те са подложени на дискриминация в Близкия изток и Северна Африка, за християните в Сирия, например, пътуването до Америка до момента е било много по-трудно, отколкото за мюсюлманите. Най-изстрадали от ислямистите са християните, а това е нечестно. Това заяви американският президент Доналд Тръмп, който подписа указ, затягащ режима за новодошлите в страната, предадоха световните информационни агенции.
Това обяви самият той на церемония в Пентагона, по време на която подписа и други документи, сред които и указ за армита.
По думите на държавния глава, новите правила имат за цел защита на страната от радикалния ислям.
Още в предизборната си кампания той обяви намерение да ограничи влизането на мюсюлмани в САЩ след поредицата от терористични атаки в страната му и Европа, зад които стоят радикални ислямисти.
Въпреки намеренията на предишната администрация да увеличи броя на новоприетите, както и бежанците от Сирия, за 2017 се въвежда максимален брой мигранти – не повече от 50 000 души.За миналата те са били 117 000 души. Също така на граждани от Ирак, Иран, Йемен, Либия, Сирия, Сомалия и Судан няма да бъдат издавани визи.  / news.bg

П.П. Г-н Радев, какво се случва с предизборното Ви обещание за отмяна на  постановлението за ислямизация на България – “Постановление 208“ ?  На 06.11.2016 г. на предизборната пресконференция по БНТ1, заявихте ,че ако бъдете избран за президент на България, ще отмените ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 208. Хората именно затова и Ви избраха. Търпеливо изчакаха инаугурацията Ви, и много скоро ще започнат да си търсят обещаното! Имайте го предвид…

RELATED ARTICLES

Most Popular