Sunday, May 5, 2024
HomeРегионИхтиманОхранител залови 28 мигранти в гората над Ихтиман, част от тях избягаха

Охранител залови 28 мигранти в гората над Ихтиман, част от тях избягаха

Шефът на охраната на ловно стопанство в планината над Ихтиман се натъкна на десетки нелегални мигранти.
Всички те твърдели, че идват от Афганистан и са избягали заради конфликта в страната. Акцията по задържането им продължила часове наред. Някои от мъжете отказали да се подчинят на полицейските разпореждания и опитали да избягат.

„За пореден път ни беше сервирана поредната порция мигранти. Този път бяха 28. 21 от тях останаха, 7 избягаха и се наложи да ги търсим. Полицаите дойдоха много бързо – един патрул с двама души. Единият от тях остана да пази вече задържаните, а с другия започнахме да търсим останалите”, обясни охранителят в ловното стопанство Иван Янкулов.

Припомняме, през юни месец 69 нелегални мигранти бяха задържани в гората над Ихтиман. Те са били на територията на Държавното ловно стопанство „Еледжик”. Групата е забелязана отново от Иван Янкулов, който е правил обход. Той се натъкнал на следи от биваци и огнища на много места из ловното стопанство, където са пребивавали нелегалните мигранти. Те буквално били разчупили хранилките за диви прасета и са взели царевицата, за да се хранят с нея.

След задържането групата е била настанена в център за нелегални мигранти.

Това е поредният случай на нелегални мигранти, които са задържани в района на Ихтиман.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular