Friday, May 3, 2024
HomeНовиниБългарияОчите на медиците, нарисувани от кюстендилеца Теодор Ушев, на билбордове в столицата

Очите на медиците, нарисувани от кюстендилеца Теодор Ушев, на билбордове в столицата

„Очите на медиците“, акварелната рисунка на кюстендилеца Теодор Ушев, създадена по време на престоя му в Ковид отделението на ВМА, се появи на десетки билбордове в София. С това Столична община благодари на всички медици на първа линия за борбата им с коварния Ковид-19. Билбордовете с послание „Градът ви благодари!“ вече са разположени и жителите и гостите на столицата ще ги видят на спирките на наземния градски транспорт.

Рисунката си Ушев е предоставил безвъзмездно, като кампанията е дело на Велина Мавродинова. “Ако има някой, който наистина заслужава пълните ни адмирации за изнурителния труд, който положиха, спасявайки най-ценното – живота, това са медицинските работници. Затова с радост помогнах на Софийска община в тази кампания“, написа Ушев в оригиналната скица на очите на медиците.

Ушев ги рисува в началото на постъпването си в „Пулмология“ на ВМА. Прави го не само да запълва времето, но и за да може да разпознае своите „ангели пазители“, когато срещне на улицата. Скицата предизвика хиляди реакции и бе многократно споделяна в социалните мрежи./ „Площад Славейков“

 

RELATED ARTICLES

Most Popular