Friday, May 3, 2024
HomeРегионПетричОчна клиника в Петрич – инвестиционно намерение, внесено до Общината

Очна клиника в Петрич – инвестиционно намерение, внесено до Общината

„Медицински център Света Петка – Петрич“ ЕООД с управител д-р Снежана Паскалева внесе до Община Петрич и Общински съвет заявление за откриването на клиника за „Офталмологична дейност – очни болест и услуги“.

Свободният 6 етаж в единия блок на сградата на петричката болница е подходящ обект за новата очна клиника.

Етажът не се стопанисва и това е възможност същият да се впише перспективно в медицинската карта на община Петрич.

Работата на такава клиника със сигурност ще бъде изключително предимство за жителите на общината и за пациенти от съседните общини.

Етажът от сградата на болницата, който да се превърне в очна клиника, да бъде обявен на публичен търг с явно наддаване за продажба, е предложението на Общинска администрация – Петрич. По този начин няма да бъдат ограничавани кандидати, които искат да инвестират в нова медицинска или социална дейност в болничната сграда. Има изготвена пазарна оценка на 6 етаж, която е 230 846, 00 лева. Същата да бъде и първоначална тръжна цена при публичния търг, предлага Об А на общинските съветници, които трябва да вземат последното решение.

Общо в сградата на болницата в Петрич има четири неизползваеми етажа с уточнението, че два от тях са недовършени при строителството.

RELATED ARTICLES

Most Popular