Saturday, May 4, 2024
HomeРегионПерникОще едно дете от Перник има нужда от нашата помощ

Още едно дете от Перник има нужда от нашата помощ

Нека се обединим отново

 

Пореден зов за помощ на детенце от Перник! Поредна стягаща гърлото история и болка на родители, които са готови на всичко, за да осигурят на детето си нормално детство! Малкият Тома разчита на всички нас – нека за пореден път покажем, че доброто е живо.

Ето какво споделя майката на Тома, Десислава:

„Тома е роден с вродена хидронефроза и опериран на тримесечна възраст. Общо взето от раждането му сме по болници и мъките! След това се развиваше добре, но късно проходи, решихме, че е от операцията и не беше раздвижен навреме. Когато беше на 2 г. захранен и ядеше всичко, той спря да вкусва всякаква храна и остави в менюто си само киселото мляко с бисквити. На 3 г. вече ни даде категорични сигнали в изоставане в развитието!

Отказа очен контакт, нямаше никаква комуникация с никой. Това се случи по време на Ковид и ограниченията. Нямаше и говор. Потърсихме помощ и всички лекари бяха категорични, че Тома е аутист.

Тежки дни бяха, повярвайте! Седмица ми отне в четене и търсене на лечения и на специалисти, но открих всичко, което ни трябваше и започнахме веднага! Първите две години Тома работеше с 11 различни терапевта. Програмата ни беше много натоварена, и той започна да казва думи и да разбира част от командите. Много работеше и той и терапевтите, и продължаваме така и до днес, но с по-малко на брой.

Намалихме му терапиите, защото аз се разболях от Множествена склероза и мъжът ми се прибра от чужбина, за да се грижи за всички ни! Той работеше и покриваше скъпо струващите терапии!

Това прекрасно и слънчево дете Тома е нашият малък син, който на 25 септември навърши 6 годинки! Случайно или не, на този ден пристигна и така чаканата оферта от болницата в Нови Сад в Сърбия, за трансплантация на стволови клетки. Лечението ще се проведе на 3 етапа. Като всеки месец трябва да посещаваме болницата с престой от 5-6дни. Сумата за лечението, престоя и пътуванията е непосилна за семейството ни.

Той е прекрасно и борбено дете и заслужава да бъде достоен човек! Вярвам, че може да достигне връстниците си, но цената е висока! Тома започва да прибавя нови вкусове, браво и полека, но все пак са 4-5 храни. Има проблеми с червата и пие ежедневно скъпоструващи добавки.

Виждайки напредъка му, ние като родители искаме да му помогнем всячески, и затова ви моля от сърце и душа да съберем сумата и да направим всичко по силите си, Тома да бъде подложен и на най-новите методи на лечение! Нека добрината Ви се върне с добро! Бъдете здрави и благословени!

  • Може да дарите с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut

https://pavelandreev.bg/campaign/da-pomognem-na-toma

  • Алианц Банк България” АД е официалният банков партньор на Фондация “Павел Андреев”. При дарение на каса в клон на банката НЕ ДЪЛЖИТЕ транзакционна такса.

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG41BUIN95611000707352

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Дарение за Тома Юлиан Георгиев

  • Включете се в онлайн базара на платформата

https://www.facebook.com/groups/pavelandreevbggroup/?ref=share

Източник – Perniknews

RELATED ARTICLES

Most Popular