Thursday, May 2, 2024
HomeБизнесОЩЕ 375 ЩЕ ДОБАВИ ЧЕЗ ЕЛЕКТРО КЪМ БРОЯ НА ДЪРВЕТАТА, КОИТО ЩЕ...

ОЩЕ 375 ЩЕ ДОБАВИ ЧЕЗ ЕЛЕКТРО КЪМ БРОЯ НА ДЪРВЕТАТА, КОИТО ЩЕ БЪДАТ ЗАСАДЕНИ ПО ВРЕМЕ НА ИНИЦИАТИВАТА WE DO GREN

Първите 10 вече ще радват с красивите си корони жителите и гостите на столицата в района на булевард „Черни връх“

 

На 27 октомври 2018 г., на бул. „Черни връх“ № 44-46 в София, участници в традиционното, съботно бягане на 5kmrun.bg в Южния парк и служители на ЧЕЗ в България засадиха първите 10 дървета от предвидените за засаждане тази есен по време на We Do Green.

В рамките на инициативата We Do Green „ЧЕЗ Електро България“ АД организира и провежда събития, свързани с грижата за околната среда и енергийната ефективност.

През юли тази година, съвместно с 5kmrun, беше проведено бягане за възрастни и деца под мотото Run Green, организирано в Южния парк в София. Тогава броят на участниците определи броя дървета – 366, които да бъдат засадени от доброволци – служители на ЧЕЗ и граждани, на обезлесени територии в гори, паркове и населени места в Западна България. Броят на участниците в Run Green 2 тази събота допринесе ЧЕЗ Електро България да добави още 375 дървета. Дружеството реши да увеличи този до над 1 500 дървета!

Следващото събитие от инициативата We Do Green е на 2 ноември 2018 г., когато доброволци – служители на ЧЕЗ в България, съвместно с gorata.bg и със съдействието на Югозападно държавно предприятие, ще засадят 1 500 фиданки на дъб и акация на територията на опожарена гора в землището на с. Росоман, Община Божурище, Софийска област.

На 10 ноември „ЧЕЗ Електро България“ АД, в партньорство с Община „Възраждане“, организира засаждане на 64 иглолистни и широколистни дървета в столичния парк „Възраждане“ от доброволци – жители на общината.

Една от целите на инициативата We Do Green е да популяризира електронната фактура като удобен и сигурен, модерен начин за получаване на месечните сметки, който дава и възможност за личен принос към опазване на природата.

Над 400 000 клиенти на „ЧЕЗ Електро България“ АД в момента получават фактурите си онлайн. С избора си те спасиха от изсичане над 3 550 дървета, спестиха над 32 милиона листа хартия, или приблизително 273 тона хартия и 682 мегаватчаса електроенергия, необходима за производството им.

RELATED ARTICLES

Most Popular