Wednesday, May 1, 2024
HomeСпортПарични и предметни награди за най-успешните състезатели на КК "Шурикен" за 2020-а

Парични и предметни награди за най-успешните състезатели на КК “Шурикен” за 2020-а

Кюстендилската школа отново е №2 в страната по спечелени медали и купи по олимпийско карате

КК “Шурикен” /Кюстендил/ награди най-успешните си състезатели за отминалата 2020 г. със спортни сакове и парични премии. Клубът за поредна година е №2 в крайното класиране по спечелени медали и купи по олимпийско карате в България. Много важна роля изиграха водещите каратеки в кюстендилската школа. Сред тях са 17-годишната Виктория Венкова, 15-годишният Георги Матуски, 13-годишният Денис Априлов и десетки техни съотборници, които на татамито оставяха сърцето си за поредната победа и отличие.

Виктория, която е национална състезателка по олимпийско карате, има през годината златни медали от Държавно първенство и Национална купа на кумите в кат. +59 кг. Тя зае 5-о място на Хърватска Опън и участие в Европейско първенство в Будапеща, Унгария. Георги Матуски е шампион в неговата възраст и бронзов медалист от национална купа. Като част от националния тим той се нареди 25-и в дисциплината ката на ЕП в Будапеща, Унгария.

Завърши годината на 28-о място в световната ранглиста. Денис Априлов, 13 г. – също е национален състезател по олимпийско карате. През 2020 г. завоюва златни медали на ДП на кумите и ката, на национална купа също в двете дисциплини, както и на Карате купа “Светослав Иванов”. Към златните отличия Денис прибави и 3 сребърни отличия от Детска карате лига и национална купа. На държавния шампионат спечели бронз в отборната надпревара. Треньор на каратеките е старши треньорът на “Шурикен” Емил Димитров.

“Изключително сме горди с постигнатото през годината от всички. 2020 г. бе с доста неизвестни и много различна, което повлия както на състезателния календар, така и на подготовката на състезателите ни. Те обаче дадоха всичко от себе си и наистина се представиха на високо ниво, което говори, че клуб “Шурикен” отново е сред водещите клубове в страната. Дано 2021 г. е по-спокойна и пожелаваме здраве и много успехи през нея”, казаха от ръководство на кюстендилския клуб.

Краси Ценкова

RELATED ARTICLES

Most Popular