Saturday, May 4, 2024
HomeРегионКюстендилПартии с по един кандидат в листите регистрира РИК - Кюстендил

Партии с по един кандидат в листите регистрира РИК – Кюстендил

Георги Петров повежда коалиция на патриотите, осем кандидат-депутати влизат в листата

 

Партии с по един или двама кандидати в листите са регистрирани в Районната избирателна комисия-Кюстендил. Единственият кандидат, с когото ще участва партия „Пряка демокрация”, е Росен Любенов Манолов. На миналите парламентарни избори те са получили подкрепа от 0,11% от гласувалите в областта. Кандидатската листа на ПП „Бригада” за 10-и МИР също е с един-единствен кандидат. За място в парламента ще се бори Ивайло Цветков Чобанов.  Партия „Свобода”  участва в изборите с цели двама кандидати. Това са Огнян Николаев Симеонов и Иван Георгиев Генов. Със същия брой кандидати изборна листа са регистрирали и от ПП „България на труда и разума”, където в битката за парламента са се включили Антон Стойнев Александров и Татяна Виденова Иванова. Сред регистрираните вече в РИК-Кюстендил е и Партия „Републиканци за България” с водач Милослав Методиев. Борецът оглавяваше листата на  републиканците и на миналите избори за 45-о Народно събрание, като успяха да спечелят едва 2.30% от вота на избирателите. В неделя своята листа в РИК-Кюстендил регистрираха и социалистите от областта, начело с Бойко Клечков.

Коалиция “Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“ регистрира листата си в неделя. Тя е съставена от осем кандидат-депутати. Водач е Георги Петков Петров от ВМРО и е в редиците на партията от 20 години. Завършил е право. Областен председател на ВМРО, два мандата общински съветник.

Под №2 е Райчо Димитров Цветин – ВОЛЯ. Бивш зам. областен управител на област Кюстендил.

Председателят на ОбС-Сапарева баня инж. Васил Георгиев Маргин – ВМРО, е под №3. №4 е Пламен Райчов Караканов – НФСБ. Втори мандат кмет на с. Блажиево

№5 е Калоян Каменов Петров – ВОЛЯ. Работи на мениджърски позиции в международни и български фирми.

№6 е Христо Страхилов Михалчев – ВМРО. Педагог. Треньор по таекуондо в СК “Гладиатор” (Дупница)

№7 е единствената дама в листата – Гергана Василиева Васева – НФСБ. 20 години началник АБК в “Мини Бобов дол”

№8 в Любомир Христов Димитров – ВМРО. Общински съветник, управител на сдружение на черешопроизводители, черешопроизводител.

Крайният срок за подаване на документите за регистриране на кандидатските листи за народни представители е 17,00 ч. на  08.06.2021 г. включително (не по-късно от 32 дни преди изборния ден).

Екип ВЯРА

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular