Friday, May 3, 2024
HomeРегионДолна баняПенсионери от Долна баня си наляха лековита вода от Кукленския манастир, подариха...

Пенсионери от Долна баня си наляха лековита вода от Кукленския манастир, подариха им икони

Членове на четири пенсионерски клуба от страната отпразнуваха заедно Международния ден на възрастните хора.
Представителите на хората от третата възраст от Пазарджик, Костинброд, Долна баня и домакините от Куклен се събраха в манастира, носещ имената на светите безсребърници и чудотворци Козма и Дамян. След като запалиха свещ за здраве и благополучие в семействата и разгледаха светата обител, всеки си наля по шише от лековитата вода на аязмото.
Ръководствата на четирите пенсионерски клуба – №1 от Пазарджик, “Еделвайс” от Костинброд, “Надежда” от Долна баня и домакините от Куклен, бяха поканени на среща разговор в заседателната зала на манастира. Монахиня Анастасия подробно разказа на присъстващите за историята на светата обител, за дарителите за православните християнски празници и за това, че човек не трябва да губи вярата, надеждата и любовта към Бога. Пенсионерите бяха щедро почерпени от монашеското братство с бонбони, сладкиши, чай и кафе. На раздяла монахинята на всеки лично подари по една осветена иконка на двамата патрони на манастира.


Празничната среща продължи в близкото до светата обител заведение, където всички си направиха тържествен обяд с пожелания за здраве, дълголетие и по-щастливи дни.

Любо КУЗЕВ

RELATED ARTICLES

Most Popular