Saturday, May 11, 2024
HomeРегионПерникПерник иска пари от държавата за ремонт на общинския път Рударци-Кладница

Перник иска пари от държавата за ремонт на общинския път Рударци-Кладница

С двадесет гласа “за” Общинският съвет в Перник прие Декларация за спешен ремонт на общинския път между селата Рударци и Кладница.

Всичко това доведе до бързото амортизиране на общинския път, предвиден да обслужва значително по-нискоинтензивен трафик.

Шосето е с дължина 6 км. и е в изключително лошо състояние. В продължение на близо три години целият автомобилен трафик в посока село Кладница, вилното селище Делта хил, хижа „Селимица” и държавно стопанство „Витошко” бе пренасочен по него, заради извършващия се ремонт и укрепването на образувалото се свлачище на третокласния път Драгичево- Рударци- Кладница.

Всичко това доведе до бързото амортизиране на общинския път, предвиден да обслужва значително по-нискоинтензивен трафик.

С декларацията, адресирана до компетентните институции в Република България, Общинският съвет в Перник настоява за осигуряване на финансови средства за спешно изпълнение на цялостната реконструкция на пътя, включително прилежащата канализационна и водопроводна инфраструктура.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular